Home » JUOMAT » Luminkenttien Kutsu | Resepti

Luminkenttien Kutsu | Resepti

Teksti ja kuvat: Saara

Lumikenttien kutsu drinkki juontaa juurensa vuoteen 1977, jolloin Saimi Penttilä loi drinkin cocktail-kilpailuun. Lieneekö drinkki saanut inspiraationsa Alaskaan sijoittuvasta italiaissarjasta tai sen suomennetusta tunnussävelmähitistä? Kumpaakaan näistä ei cocktailin tekoon tai sen nauttimiseen ei kuitenkaan tarvita vaan lakkalikööriä, Parfait d’Amouria, kermaa ja ananasmehua.

Lumikenttien kutsu Drink your dessert cloudberry liqueur recipe

Jälkiruokadrinkkii arktiseen tapaan

Cocktail joka tuntuu puuterilaskulta. Jälkiruokadrinkit voivat usein olla äklömakeita, jopa tunkkaisia. Niin voisi luulla myös Lumikenttien kutsusta, mutta kokemus on kuitenkin toisenlainen.

Ensin tuoksuu muskottipähkinä, mutta siemauksen jälkeen saapuu raikkaus ja sitten vasta drinkin kermaiset nuotit ripauksella karvautta. Lumikenttien kutsu on samanaikaisesti pehmeä ja hedelmäisen raikas. Tervetullut talvidrinkki suklaa- ja kahvipainotteisten jälkiruokadrinkkien rinnalle.

Luminkenttien kutsu -cocktail | Resepti

Cocktail on helppo valmistaa eikä vaadi kuin ainekset, jääpalat ja normaalin shaker-setin. Mittaa ainekset ja sheikkaa kärsivällisesti, jotta kerma sekoittuu.

Tämä drinkki on myös helppo muistaa, koska jokaista ainesta tulee saman verran muskottipähkinää lukuun ottamatta. Sen kanssa ei muuten kannata liioitella (toisin kuin ruokakuvaaja, joka ripauttelee mausteita otoksen jos toisenkin).

Alkuperäinen Lumikenttien kutsu tarjoiltiin martinilasista. Valitettavasti niitä ei ollut saatavilla kuvaushetkellä, joten nämä Ferm Living:n Ripple-shamppanjalasit sijaistivat.

Ainekset

  • 2cl lakkalikööriä
  • 2cl Parfait d’Amour-likööriä
  • 2cl kermaa
  • 2cl ananasmehua
  • muskottipähkinää
  • jääpaloja

Tee näin

Täytä skaker jääpaloilla puoliväliin asti ja mittaa nesteet mukaan. Sulje kansi ja sheikkaa rivakasti olan yli varmistaen ettei kansi ei irtoa. Sekoita noin puoli minuuttia, jotta kerma sekoittuu hyvin. Kun huomaat, että shakerin pinta huurtuu, on cocktail valmis tarjoiltavaksi. Siivilöi se martinilasiin ja koristele pinta ripauksella muskottipähkinää. Lumikenttien kutsu tarjoillaan ilman jäitä.

Nythän moni viettää tipatonta tammikuuta, mutta en ole koskaan törmännyt alkoholittomaan versioon tästä drinkistä. Sitä olisikin hauska testata! Lakkamehua, hieman ruusuvettä, vaniljaa, manteliaromia, ananasmehua ja kermaa. Näistä se voisi rakentua. En tiedä, miten cocktailin kehittäjä Saimi tuli yhdistäneeksi nämä maut, mutta ne soivat yhteen todella hienosti. Kannattaa kokeilla!

Kippis! Cheers! Sante! Kanpai! Skål!

MY VINTAGE COOKING INSTAGRAM

You may also like

Jätä kommentti

Thanks for leaving a comment. We respect your privacy and your email will NOT be published. All comments are moderated for the safety & quality of the site. By using this comment form, you agree with the handling of your data as per the privacy policy.

Hello! This website uses cookies to improve site performance, statistics and manage personalized content including ads. Learn how to manage cookies, please click read more. Okay, thanks! Read More