Home » MAKEAA » Pehmeät mämmikeksit

Pehmeät mämmikeksit

Teksti ja kuvat: Saara

Käytätkö mämmiä leivonnassa? Jos et vielä niin suosittelen testaamaan! Nämä ihanan pehmeät mämmikeksit on helppo ja herkullinen tapa aloittaa. Keksit ovat makeita, mutta eivät överimakeita. Niissä maistuu rehdisti mämmi ja niiden rakenne kestää myös dippauksen. Reseptistä tulee n. 20 mämmikeksiä.

Leipomiseen tarvitset 125g mämmiä. Itse tykkään Kymppimämmistä, mutta tuokkosen valinta on vapaa. Taikina on hyvä sekoittaa sähkövatkaimella ja antaa asettua kunnolla jääkaapissa ennen keksien paistamista.

mämmikeksit resepti

Pehmeät mämmikeksit | RESEPTI

Reseptistä tulee n. 20 keksiä.

Ainekset

 • 80g vehnäjauhoja
 • 1/4 tl leivinjauhetta
 • 1/4 tl ruokasoodaa
 • ripaus suolaa
 • 62g voita
 • 45g sokeria
 • 35g fariinisokeria
 • 30g kananmuna / puolikas iso kananmuna
 • 125g mämmiä
 • 1/2 tl vaniljasokeria

Tee näin

 1. Sekoita kuiva-aineet, jätä sivuun odottamaan.
 2. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja molemmat sokerit, kunnes seos on sileää (1-2 min). Lisää muna vähitellen nopealla asetuksella ruokalusikallisen kanssa vehnäjauhoja. Lopulta vatkaa mukaan mämmi.
 3. Lisää kuiva-aineet taikinaan lastalla sekoittaen kunnes taikina on sileää. Siirrä taikina jääkaappiin asettumaan 1-2 tuntia.
 4. Esilämmitä uuni 175C ja valmistele 2 peltiä.
 5. Pyörittele tai lusikoi taikinasta (n. 1,5 rkl) palloja jauhotetun käsin. Vaihtoehtoisesti vaivaa taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se 20 osaan. Älä litistä taikinapalloja.
 6. Paista keksejä n. 12min keskitasolla kunnes reunat ovat hieman rapsakat.
 7. Annan keksien jäähtyä pellin päällä kunnolla ennen niiden siirtämistä rasiaan. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa, säilyvät noin viikon. Keksit voi myös pakastaa.

Itse leivoin näitä juuri tuplasatsin ja pakasti puolet myöhempään herkutteluun. Keksit pitää pakastaa ensi yksitellen ja sitten pussittaa. Pakastaessa minulla on käytössä Ikean alumiininen pelti, joka sopivan pieni, että se mahtuu kaapipakastimeen. Juuri kun ajattelin, että pitäisin hankkia toinen samanlainen, huomasin että sitä ei ole enää valitettavasti valikoimissa. Peltivinkkejä siis jakoon!

Leivoitko mämmikeksejä? Tägää mukaan Instagramissa

MY VINTAGE COOKING INSTAGRAM

You may also like

Jätä kommentti

Thanks for leaving a comment. We respect your privacy and your email will NOT be published. All comments are moderated for the safety & quality of the site. By using this comment form, you agree with the handling of your data as per the privacy policy.

Hello! This website uses cookies to improve site performance, statistics and manage personalized content including ads. Learn how to manage cookies, please click read more. Okay, thanks! Read More